KLIK - KLIK

September 25, 2014

Spontaneous Thursday : Kelantan Autoshow 2014

Assalamualaikum wbt...

Okey. hari nie secara spontan nya aku terasa nak hapdet blog sbb kan ari nie ari Khamis. hahaha. takde kaitan pon. ekceli, tetiba terasa nak share gambar waktu ke Kelantan Autoshow 2014 aritu. btw, Selamat petang semua pembaca blog yg d sayangi. cewah!

Ekceli, karnival nie berlangsung sama Karnival Makanan Tradisional dari Hotel dan juga Ekspo Tani Kelantan.. jadi, dah alang-alang sampai sana... ketiga-tiga karnival aku redah. don't worry. aku p karnival nie ngan mak and anak buah.

moh ler kita tinjau gambar-gambar nya.

 awesome lah kete nie. 

 vespa pon hado.

 diorg nie bukan datang saje, nie ade pertandingan. sape-sape pon blh menang ikut kategori jika ikut terma dan syarat.

 pergh! smart kete nie. 

 haaaa. pilih mai, pilih mai. yang mana shomel.

 agak-agak kalo korban lembu nie, berapa bahagian dapat eh?

 rupanya inilah lembu  'cherole nye.' (aku x pandai nak eja.)

 nie bahagian dalam dewan. pokok lada, pokok cabai, pokok cili. dia lah tu.

 tomato tree...

 bunga menda ntah nie. lupa dah caption nya.

 ini nama nya Kobis... mekar macam mawar dah ghupanya.

 ini sodap bak ang...

 nie gambar dalam gambar. aku try gak. tp takde la beli dalam termpurung. 

tu harga promosi waktu karnival tu...


diorang yang masuk pertandingan atau ambik bahagian dalam Kelantan Autoshow 2014 tu datang dari pelosok Malaysia. dari negara jiran aka Thailang pon ado. memang semangat jitu la diorang nie. sanggup redah negeri-negeri yang perlu d lalui semata-mata untuk karnival nie dan sanggup berpenat lelah untuk hias kenderaan diorang demi untuk sebuah HOBI. 

tak cukup dengan tu... diorang kan jauh. diorang memang berkampung kat Perkarangan Stadium Sultan Muhammad ke IV tu untuk bermalam demi karnival nie. bermacam-macam gaya dan perhiasan d kenderaan yang mereka pasang. kagum jap aku! tapi aku lagi kagum pada lelaki yang ke masjid. okey nie klise.

lepas kat Kelantan Autoshow 2014 nie... aku panjangkan langkah ke Ekspo Tani lak. and, untuk pengetahuan korang.. Karnival Masakan Tradisional dari Hotel d anjurkan satu tempat dengan Kelantan Autoshow 2014. sbb tu aku tak cerita sal karnival tu. plus, gambar pon takde banyak sangat sal karnival makanan tu. masa kat Ekspo Tani Kelantan 2014 tu... macam-macam gak la produk pertanian yang d pamerkan. antaranya seperti dalam gambar-gambar kat atas tuh. 

and, one thing yang aku tahu dari Ekspo Tani Kelantan 2014 nie adalah... mengenali apa itu Lembu Cherolet. pasal info tu aku tak alert sangat. tapi... aku alert betul dengan saiz lembu tu. memang besar bak ang. takut aku. nampak cam agresif jugak even dia dalam kandang. 

ekceli bukan lembu je yang ada. kambang yang pelbagai nama pon ada. kuda pon ada. tapi aku tak ambik fotonya. sbb takde mood. plus takut nti orang kata "jakun nya dia nie...", ahak!.

okeylah. kena stop kat sini dlu... sbb nak g beli makanan untuk makan malam d pasar malam. alone pon alone lah. dah biasa alone!. kbai! eh-eh...emosi lak. 






*note : next week balik raya Qurban.

1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

trademark pemilik wilayah

"men are like shoes. some make you feel taller, some make you feel so small"

"semalam adalah kenangan, hari ini adalah kenyataan, esok adalah masa hadapan"

"selagi aku mampu menyayangimu...selagi itulah aku akan menangis keranamu"

"untuk mendapatkan yang terbaik, kita kena lepaskan ape yang kita gengam sekarang"

iklan sana sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nota kaki

nota kaki