KLIK - KLIK

January 29, 2011

tak rugi!~~

salam...

entry kali nie...aku berbesar hati nak cakap bahawa...aku x rugi ape2 pon...
korunk pelik ye??...hehehe...jgan kusut2 kan keadaan...k??...
cume aku nak cakap...

kalo ade orang yg x nak kawan ngan aku...
aku x kan halang dia2 itu...
sebab...kalo dia2 itu x nak kawan ngan aku...

masih ade orang lain yg sudi berkawan ngan aku...
so...aku x rugi ape2 pon...
lagi pon...aku mane boleh halang dia2 tu kan??...

so...aku anggap semua itu adalah dugaan...
dan aku kena dan wajib pikir kan dugaan yang berlaku secara positif...
well...aku adalah aku...aku cube melindungi diri aku daripada melakukan kesilapan yang sama...

aku xnak kehilangan kawan lagi seperti yang pernah aku lakukan dahulu...
well...tolong maafkan aku jika aku pernah menyakitkan hati kamu...
sesiapa yg berkawan ngan aku...tetap akan menjadi kawan aku selamanya...

selagi kamu mahu berkawan ngan aku...
selama itulah aku akan berkawan dengan kamu...


*note : kawan adelah harta penting selepas family buat aku...

entry khas tentang the meaning of LOVE!!~~

salam...so, how r u today??...well...aku harap semua reader2 dan semua penjengah2 inibelognajibah.blogspot.com sehat2 selalu ye??...amin!!! moga2 DIA kabulkan doa itu...

ok...kali nie aku nak tnya ape maksud LOVE pada korunk??...
kalo bagi aku...LOVE 2 mmg sgt indah...indah jika kita memberi kepada yang mencintai kita jugak...

hehehe...kalo nak tanya aku...sejujurnya...aku pernah merasai LOVE...cume...takdir tak mengizinkan aku untuk bersama LOVE untuk tempoh yang lama...sepanjang ingatan aku...LOVE yang aku benar2 inginkan dari insan yang aku sayangi hanya sempat bertahan untuk tempoh 2 bulan...well itu adalah LOVE yang lama...kalo 1st love aku...aku x tau berapa lame sbb dia adalah kawan sekola aku dulu...x ingat sgt...rase nya x sempat 2 bulan...

well...now!!..aku terima seadanya...dan aku dh dapat menerima kenyataan bahawa meaning of LOVE yang aku harapkan dari insan yg aku sayang belom cukup kuat untuk d berikan kepada aku...aku akur...tapi...bohong la kalo aku kata...aku boleh hidup tanpa LOVE...hahaha..ape2 pon...keep in touch...ye??...jum layan gambar2 yang sesuai untuk entry kali nie...all about LOVE...


(1st meaning of LOVE...)


(aku cube mencari makna LOVE)
(LOVE)

(itulah true meaning of LOVE)
(ya,...aku temui makna LOVE bersama ko...tapi takdir x membenarkan aku terus bersama ko utk LOVE...)
(itu betul....)
(beginilah hati aku sekarang.....)

(aku letih...letih nak menyingkirkan sebaris nama ko...aku letih!!...aku dah cube...tapi aku akan cube lg)

(yg ats nie....aku tujukan khas buat insan yg aku sayangi...JY...)
(i gave u my heart...but u was made it broken...)


SO....thats the meaning of LOVE from me....

jangan main2 ngan hati perempuan...dengan pasangan anda...kerana mereka juga adalah insan biasa seperti anda...yang memerlukan kasih sayang, perhatian, belaian...dan sebagainya...yang selayak diterima oleh mereka...sbg pasangan anda...

setialah kepada mereka2 yang menyayangi anda...kerana mungkin mereka adalah jodoh anda...tapi jika mereka bukanlah jodoh anda...anda mungkin akan berjumpa dengan seorang insan yang layak selayak layaknya untuk berada d samping anda sehingga ke akhir hayat anda...

kerana...DIA telah menciptakan wanita dari rusuk anda...yang sesuai untuk anda...yang akan menjaga anda...yang akan menjadi wanita yang paling baik untuk anda selayaknya anda...

dan...percayalah bahawa lelaki yang baik adalah untuk wanita yang baik...jadi, jika anda adalah baik...maka pasangan anda juga adalah baik...

sekian sahaja dari aku...(najibah)




*note : jodoh pertemuan adalah dari DIA...
serahkan segalanya pada DIA ...
kerana DIA lebih tau ape yg baik untuk anda...



*p/s : LOVE is CINTA...

January 28, 2011

akhirnya~~

salam...wah!! pagi2 lagi aku dh teruja nak post kan dkt blog aku nieh...
well...keterujaan aku bukan nya ape...korunk tau ke nape aku teruja??...
aku teruja sebab aku dah jumpe balik kawan aku...kawan sekolah menengah teknik dulu...
kami agak baik...dan dia selalu ade ngan aku mase form4...

mse form5...dia homesick...dan tukar sekolah teknik...
dan aku paham...dia tukar sekolah teknik yang lebih hampir ngan umah dia...
d pasir mas...well...aku bersyukur pada DIA kerana...
sekarang...aku dah jumpe dia...aku happy sangat2!!!

(huda...)
(hope...i can meet u, friend...)

thanks to huda...sbb add jie...
kalo huda x add...sampai bile pon jie x tau huda ade fb...
dah lame jie cari huda...x sangka 28.01.2011...
huda berjaya mencari jie...

well...jie harap...satu mase nti...kita akan jumpe...
dah lame x jumpe...lepas huda pindah sekola...
terus loss contact...sampai la semalam...
tq again...
( my friend...keep dis friendship till da end....)

hehehehehe....

*note : akhirnya...ku temukan dirimu wahai sahabat!!!

the word!!~~



dan aku???....siapa him 2??...hahaha...lamat ag kot nak datang him 2...
huk3...wait for him...


gud nite!!!

small soldiers!!~~

salam...jum kongsi cerita...i like this friday movie...
movie ape??....movie SMALL SOLDIERS...
memang best cerita small soldiers nie...
hik3...
hahahaha...tp soldiers dia pelik sikit...

(yang kiri...soldier yg baik...yg kanan..komando yg jahat)

cerita nie d siarkan pada 28.01.2011....

January 27, 2011

hope~~


aku masih begini...begini??...macam mana 2???...macam mana??...

ko x nampak ke aku nie?...ko x nampak aku tengah rindu ko??..ko x nampak??...

ko memang dah buta agaknya...aku heart ko...

tapi ko x nampak...atau ko buat2 x nampak??...

ko tau kan aku sayang ko sorang je...nape sampai hati ko lakukan macam nie??...

antara aku, ko...ade dia...dan dia memang sayang ko...

so...aku xkan interframe hal antara ko ngan dia...

aku paham,..aku paham aku adalah kenangan...dan dia adalah kenyataan...



(aku hanya mampu berharap)

dan...maafkan aku...maafkan aku sbb mengenang kenangan itu...

aku sumpah...aku sumpah...bahawa aku x tau sampai bile aku akan gilerkan ko...

welll...mmg aku tau...aku yakin...sblm ko ade org lain yang aku sayang...

tapi aku x tau...nape...ko ngan dia...orang yang aku kena sayang...

dan setiap kali aku serius ngan orang yang aku kena sayang...

setiap kali tu lah aku kena lepas kan...

aku tau...aku paham maksud pepatah "mencintai, menyayangi tak semestinya memungkinkan kita akan memiliki dia"...

dan atas kata2 itu lah aku masih mampu bertahan...bertahan dengan menjalani hidup aku bersama kekuatan yang DIA berikan...

aku hanya mampu doakan ko ngn dia bahagia...

aku x kan mendoakan sesuatu yang buruk untuk ko ngan dia...

(aku akan terus berharap...)

mungkin dengan cara itu aku akan menjadi lebih kuat, lebih matang...

dan...percayalah kata aku...aku mengharapkan ade sinar kebahagiaan untuk aku suatu mase nanti...

walaupon ko bukan lah untuk aku...aku masih mengharapkan akan ade seorang insan yang akn membuatkan aku bahagia selamanya...

(kuharapkan kehadiran insan yang akan bahagiakan aku selamanya...aku yakin ade!!)

ok...chow...

January 26, 2011

home!!~~

well...27.01.2011...

aku selamat sampai di rumah...dan aku doakan semua kawan2 aku selamat...

heart mum...and all of member in my family...

muuuuaahhhsss!!!~~

balik2...lapo...mak ngah masak...

hehehehe...xsabo nak makan...

selama bercuti buat semua...

cuti2 pon...keje jgn lupa...

midterm pas cuti...adoi!!!!!!

anyway...for chinese...gong xi fa cai!!!~~

January 24, 2011

48~~



salam semua...well~~
kali nie...aku nak share sesuatu ngan korunk...
sesuatu yang hanya aku dan adik beradik aku yang hargai...
aku dan adik beradik aku sayang sangat dekat dia...

sebab...kerana dia...aku dan yg lain mengenali dunia melalui anugerah NYA...
sesungguhnya...aku dan yg lain merasa bertuah kerana bisa mendapatkan dia...
dia adalah yang terbaik di dunia bagi aku...
kerana aku...dia hampir kehilangan nyawanya...

jadi...aku akn tetap menghargai ape yg bermakna bagi dia...
walaupon aku x dapat meraikan yang special untuk dia kali nie...
aku tetap nak postkan ucapan layangan untuk dia...
insan yang paling aku sayang...

mesti korunk pelik...siapakah dia yg di maksud kan...
well...dia adalah MAK aku...
bagi aku...dia lah mak, dia lah ibu, dia lah mummy, dia lah mama, dia lah mum, dia lah umi...
dan dia adalah segala2 nya buat aku...

tanpa dia...aku x mungkin kenal dunia nie...
so...untuk tarikh 24.januari.2011 nie...
aku nak ambik kesempatan nie...untuk ucapan kan...

SELAMAT ULANG TAHUN KE 48...

(mum with her beloved cucu)

(dedicated the cake only 4 u mum...)

(happy belated bufday mum)

(open the card...mum will see...how much i love u...i love u like the way u are...because u r my mum)
(aku selenga bersama ngan mak yg aku syg)

(tanpa mu...aku mungkin x berada d bumi)....


love u mum....



*note : proud to be your daughter....muaaahhh!!!


January 23, 2011

forget u!!!~~


like the picture above...the past is past...
so...just leave it...
and just leave it to be a memory...
sweet memory in my life...
u will not always beside me...
u have someone to love...
and the someone is not me...
so...i'll promise u...to not disturb u anymore...
and...i want to forget all about u...
i want u just be a part of from my memory...
maybe sweet memory or maybe bad memory...

u just come and make me smile for two months...
and u leave me...yes!! i admit that was my mistake because want to break with u...
but...i just want to "mogok" with u...
but u take it serious...and i just can see u go with other gurl...

i tried...tried to wait for ur love...
every second of my breath...
i wait for ur msg...but its not be reality...
and i tried to wait...and i will cry for u...
cry for just a not sure msg from u...
u said...u still love me...
but...u also love her...

and i decide to not take u away from ur gf...
because...i was seat at ur gf position...
i was felt that the sick of the broken heart...
i was felt the pain...
i dont want to make it to anyone...
maybe u r not belong to me...

and i'll try to forget u for now and for forever...
i'll always pray for ur happiness...
and please...please dont play with women feeling...
its not good thing that u can do...


*note : i'll throw the love away from me...and sory for my trouble english language...

nak makan!!~~




(apam balik besh)

wah...korunk ade rase kecur liur x tgk gmbar kuih kat atas tuh??...

wah...aku seriusly rase terliur giler dan nak sangat2 makan kuih dalam gambar tuh...

(tetiba teringat kat apam balik!!!!)

kalo kat kelantan...boleh mintak duit ngan mak...hahahaha...

kat sini..kena gune duit sendiri r...


January 22, 2011

happy friendship day!!!~~


hehehehe...ok...hari nie hari friendship tau??...
so...aku just nak ucap tq utk korunk semua...sbb jadik kawan aku...

the special picture's...i give to all my friend....tq 4 being my friend...i like to have friend like u...
dan ucapan terima kasih kepada kawan aku...cik shalnizy...sbb kalo dia x msg aku...aku x tau ari nie adalah hari sahabat...


buat kawan2 aku...nizy, ety, kema, ain, qilah, zaidah, matul, syu, faridah, nor, zue, murni, fify, zani, esya, asyrul hashim, saiful bahrin, JY, kawan2 sekolah, dan semua kawan2 aku...tq sbb jadi kawan aku...sayang korunk semua!!!~~happy frienship day!!!!!!!!

aku rindu kamoo!!!~~







ahhh...aku x pedulik ape ko nak kata terhadap aku...

yang penting...aku rindu ko...ko tau x??...aku rindu ko...tau x??

ahhhh...ko mane nak pernah tau sbb ko x sayang aku...

ko dah ade org lain...aku kat sini...mcm org bodoh sbb masih berharap...

dan masih rindu ko...aku pon x paham nape aku rindu lagi dekat ko...
bayangkan jika itulah air mata aku


padahal ko x layan aku lagi dah...

aku sedih!!!...aku rindu!!!...hanye tuhan yg tahu hati aku...

semua yg aku wat x kene...setiap malam aku rindu ko...menyeru nama ko...

tapi harapan aku hanye tinggal harapan sbb tiap hari aku menunggu mesej dari ko...

padahal...xde pon...urrrmmm...kalo aku boleh bertanya, perlu ke aku rindu ko lagi??...

bermakna x aku dekat ko??...betul ke ko dh x sayang aku??...dulu ko kata ko sayang aku...

aku percaya...tapi....ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!....sesungguhnya...aku benci ngan diri aku sendiri sbb masih berharap masih sayang dkt ko....
ahhhh...miss u!!!

cinta~~


inilah cinta....


sebenarnya...aku x tau nak post ape...
gambar nie aku saje je letak...

untuk korunk semua...
so...layan ye...

January 21, 2011

libresse!~~

hahahaha...mesti korunk pelik nape aku letak gambar pad nie kan??...

udah2 leh...korunk jangan nak pelik2...

aku saje je letak gambar nie...

aku x tau lak yg libresse nie ade pasaran kat hampir seluruh dunia...

tapi yang unik nye...setiap negara yang memasarkan libresse nie menggunakan nama yang berbeza atau nama lain-lain...

seperti saba, nana dan sebagainya...kalo bkn kerana assaiment pengurusan produk yg d ajar oleh puan ayu...kat bawah nie ade sedikit petikan yg aku copy dari wikipedia apabila aku taip LIBRESSE...dan inilah hasil yang dikatakan oleh penulis tuh...

"The brand is also known as Bodyform in the United Kingdom, Nana in France, Nuvenia in Italy, Libra in Australia and Nuvenia in New Zealand, Nosotras in South America, Libresse Lifestyle in South Africa, Saba in Mexico and Central America"

so...aku pon agak terkejut sbb aku ingatkan libresse nie produk buatan malaysia sepenuhnya...

rupa2nya...libresse d pasarkan ke hampir seluruh dunia melalui syarikat2 yg d tubuhkan di seluruh dunia...

seperti di Malaysia sendiri...syarikat yg keluarkan produk nie iaitu SCA menubuhkan syarikat d setiap seluruh negara yang bertujuan untuk mengawal jualan di setiap negara...seperti Malaysia, cawangan nya berada di Selangor...dan nama syarikat ialah SCA Hygiene Marketing (M) Sdn. Bhd.......

ape ag yg aku boleh cite kat korunk ek??...ha...kalo korunk nak tgk kesahihannya...


ok lah...gud nite...






DEWA 19 - LASKAR CINTA


wellll............................
luv this song....

January 20, 2011

Shiela On 7 Tunjuk Satu Bintang


lama dah aku cari lagu nieh...lagu nieh besh sangat...so...layan!!!~~

Naff - Kau Masih Kekasihku


dedicated this song to you...Mr JY...
dis song just explain about my heart....


baby dont break my heart!!~~

I like the way you wanted me
Every night for so long baby
I like the way you needed me
Every time things got rocky

I was believing in you
Was I mistaken do you mean
Do you mean what you say
When you say our love could last forever

But I'd rather you be mean than love and lie
I'd rather hear the truth and have to say goodbye
I'd rather take a blow at least then I would know
But baby don't you break my heart slow

I like the way you'd hold me
Every night for so long baby
I like the way you'd sing to me
Every time things got rocky

I was believing in you
Was I mistaken do you say
Do you say what you mean
When you say our love could last forever

Cause I'd rather you be mean than love and lie
I'd rather hear the truth and have to say goodbye
I'd rather take a blow at least then I would know
But baby don't you break my heart slow

You would run around and lead me on forever
While I stay at home still thinking we're together
I wanted our love to last forever

But I'd rather you be mean than love and lie
I'd rather hear the truth and have to say goodbye
I'd rather take a blow at least then I would know
But baby don't you break my heart slow
Baby don't you break my heart slow

(taylor swift) :)

January 19, 2011

lewat dua minggu!!~~

tahukah anda wahai sekalian pelajar2 politeknik tuanku sultanah bahiyah...

bahawasanya...takwim poli telah berubah....

walhal...mengikut takwim lama...

aku as a dpr 6c student...akan stat exam pada 18.04.2011...

hal ini d nyatakan sendiri oleh KP jabatan Perdagangan...

Puan Sharifah Yuhayu....aka my PA....

huhu...ku ingat kan exam aku akn abis pade 14.04.2011...

tapi nampaknya...hujung bulan 4 baru abis....

waaaaa~~~ape perasaan aku setelah mengetahui kena dok lama lagi dkt kulim??...

sanggup??...ohhhh!!!~~jika aku d tanya sanggup untuk merindu lg??...sudah tentu aku akan menjawab tidak....

jika di tanya...adakah aku sanggup dok sini untuk habiskan sisa2 terakhir diploma d sini...
akan aku jawab..ye...!!!!~~aku sanggup demi pelajaran aku...

ahhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!~~aku perlu bernafas dengan lebih tenang....

uhhhhhhh!!~~

be da great~~

okeh...today...

aku rase nak kongsikan sumthing ngan korunk semua...

well...setelah beberapa hari aku rase terumbang ambing....

ngan emosi dan perasaan...aku nak berikrar untuk menjadi...DA GREAT!!!!~~

well....aku perlu menjadi yang terbaik....untuk memajukan diri....

aku berjanji...aku akan buktikan kepada semua bahawa aku akn jd yg terbaik...

aku akn buktikan bahawa aku juga mampu jadi yang terbaik...

aku akn capai cita2 aku...cita2 yang aku idamkan...

menjadi yang terbaik jugak untuk parents....

org sekeliling...dan negara (mungkin ).............................................................................insya Allah..

sunyi~~

kesunyian nie amat menghimpit dan mencengkam hati aku...

aku amat merindui kamu....

tanpa kamu...aku hilang...

hilang...hilang dalam realiti yang tidak d sedari...

kerana mu aku merindu...

kerana mu...aku menjauhkan diriku dari menerima cinta lain...

kerana mu...aku mencari2...

hanya kerana mu mungkin yang terakhir yang akan aku cintai...sayangi!!~~

salahkah jika aku meminta secebis kasih sayang mu??...

meminta secebis cinta dan perhatian dari mu??...

aku hanya ingin d cintai, d sayangi dan d beri perhatian...

andai dirku tidak layak untuk mu....

kamu izinkanlah aku untuk terus mencintai mu d sini...

walaupon d saat itu...kamu tidak lagi milik ku...

aku akan berbahagia untuk kebahagiaan kamu...

aku d sini...sentiasa ingin melihat kamu bahagia bersama insan yang kamu cintai...

aku seperti d alam fantasi yang aku cipta...alam fantasi yang aku cipta untuk bersama kamu...

aku sentiasa terdengar bisikan cinta dari kamu...semua nye seperti baru saja berlaku...

aku sentiasa terbayangkan kamu menyanyikan lagu2 untuk ku...

tapi aku akui...aku akur...mungkin kamu berada dalam dilema...

aku tau kamu terpaksa mencari d mana kaca dan d mana permata...

aku izinkan kamu PERGI dari hidupku jika itu yang kamu mahukan...

aku izinkan kamu MENCARI siapa yang kamu lebih sayangi...

pergilah...pergilah kepada insan yang kamu sayangi...

jangan lah kamu risaukan diriku di sini...aku sentiasa mendoakan kebahagiaan kamu walaupon aku dan kamu terpisah jauh...

walaupon kamu tidak menjadi milik ku...

kerana aku tau...bercinta x semestinya memiliki...

dan aku tau...ape yg d sayangi...itulah yang harus d lepaskan...

aku RELA melepaskanmu...

membebaskan kamu...PERGI dan terbang BEBAS tanpa aku...

tapi ingatlah...ingatlah bahawa...aku d sini...sentiasa MERINDUI kamu...




to JY...
only u in my heart....

bedebom!!!!~~

huhu...salam semua...

mcm ne ari nie??... sehat ke??... well...hopefully u all sehat...

ok...today aku rase malu sangat... malu sbb...

  1. aku jatuh BEDEBOM lam dewan JP...nape aku leh jatuh??...aku jatuh sbb mase 2 aku masuk dewan...lam gelap...x nampak tangga...mmg memalukan...walaupon mse 2 hanya roomate2 aku yg de sekali...tapi malu yg amat...aduh!!!~~ *blusshing rase muka aku....
  2. markah kuiz pemasaran strategik aku jatuh BEDEBOM...yg nie memalukan ag...malu sbb aku hanya dapat 54... sgt memalukan...xpernah aku dpt markah sesisikit 2 kalo kelas en.firdaus...tapi mungkin sbb aku x study giler2...asyik main2...ahhhh!!!~~aku perlu lakukan perubahan untuk itu...

weelllll....utk mengubah semua tu...aku akn selalu kuatkan hati untuk terima kedukaan yg pernah berlaku...aku akn selalu BERPIKIRAN POSITIF...

aku berjanji...untuk menjadi orang yang berjaya...dan berjasa...dan aku berjanji untuk menghormati sesiapa saja yg patut d hormati...

aku x cube untuk tidak pedulikan ape yg org lain katakan pasal diri aku...kerana aku adalah aku..dan hanya aku yg tau ape yg aku lalui...

even semua 2 amat menyedihkan hati...aku berjanji untuk lepaskan semua seiring ngan mase...aku percaya...lambat laun...mase akan bawa aku kepada kebahagiaan dan kejayaan...

aku hanya perlu berusaha dan bersabar...

dan d kesempatan nieh...aku nak mintak maaf kepada semua atas ape yg telah aku lakukan pada kamu semua...well~~just believe on me...aku x sengaja melakukan semua 2...

dan aku akn cube untuk tidak mengulangi nya lagi...

insya ALLAH....

January 18, 2011

im going to die~~

when u want me...u come to me...

when u dont want...u just put me away from u...

why??...

do u want see me going to die??...

die because i cannot ve beside on you...

its that wat u want??....

oh...come on!!..i just cant imagine...

this will going to be between us...

i was tried to be a good gurl for u...

to stay in ur heart...but it was not me in ur heart...

u have promise to me...u will leave her for me...

but wat was going with ur promise??...

u give me a hope...a happiness...a smile...

but...u was make it damage...

like a stone gone to the rock....

..........................................................................................................................................................................

and i was confused...who am i trully in your heart???...

i cried 4 u...waiting 4 u...but............................

ahhhhhhh!!!!....hate this situation...

but...i was hate myself damn much...

because...i was crazy and cried just 4 u...

who was not going LOVE me anymore....

eventhough wat will going happen...

and im sure 4 dat...........





note : im going to die...4 u...

January 17, 2011

membesar secare sehat~~

salam...

ok..kali nie...aku saje je nak kamu semua confius kenape aku post kan membesar secara sehat...

hehehe...jum kita membesar secara sehat seperti kanak di bawah nie....

kanak2 ini bernama hawish mohd hafiz...aka ank sedare kedua aku lah tuh...

hehehehe...semakin cergas hawish nieh...

rindulagi~~

hehehe...i miss my family dem much...

thats all...muaaccchhhh!!

miss u dem much~~

salam..ah!!~~

hari nie...jiwaku bercelaru lagi...

kanape??...kerana KAMU....

kamu yang aku inginkan...

yang aku dambakan....

can i show ur picture in my blog??...

walaupon...aku berazam x nak cople utk 2011....

tapi hatiku masih ade kamu...

tapi dapatkah kamu mendengar keluhan hati ku??...

urm..well...untuk mengelakkan daripada berlaku sesuatu d satu mase nti....

aku x kan pamerkan gambar kamu d sini...

but.....aku masih teringat puisi, sajak yang kamu berikan khas untuk aku...

tapi aku tidak tahu...apakah sajak, puisi itu kamu bg pada org lain jugak atau tidak....

wallahua'lam bissawa'....

hopefully u r not do like that....sbb kamu tahu kan gi mana rase nya hati aku yang x keruan menerima perpisahan yang telah berlaku antara aku dan kamu....

aku merindui kamu....tersangat2....

siapakah orang yang aku rindui??...sudah tentu JY....my only JY...ahhh!!!!...tapi macam aku je yg terlebih-lebih....

huk3...sob4...but i really2 miss u dem much...love u dem much....

d kesempatan nieh...aku nak pamerkan puisi, sajak yg pernah kamu berikan....

berikan aku ruang untuk terus mengingati kamu....

.........................................................................................................................................................................

Tika kita bersua hati mula tergoda
Payah nak dilupakan walau seketika
Tidak pernah terduga cinta mula berputik
Bagai kan tak percaya aku jatuh hati
Kaulah kekasih yang amat ku sayang
Andai tidak bersua pastinya ku merindu
Kerana hati dah tertawan
Kerana cinta dah terbena
Yang pasti kini
Hanya kau saja bertakhta di hati ini
Kan ku sunting diri mu sayang
Kan ku bina istana cinta
Kau kekasih ratu hatiku selama-lamanya
Hati usah diduga hanya mengundah resah
Cinta di hati ini hanyalah untukmu
Kau kesayanganku penyeri hidup ini
Haruman kasihmu melekat di jiwa

Hun engkau sumber ilhamku
Hun penyeri malam-malamku
Hun datanglah engkau padaku
Bersama harum haruman kasihmu oh...
Hun engkau penawar rinduku
Hun aku menyintaimu
Tanpa hadir kasih tak bererti
Katakanlah hanya aku di hatimu
Berkatalah engkau cinta kepadaku
Percayalah aku sayang kepadamu
Percayalah rinduku hanya untukmu
Selama-lamanya
Meranalah
Diriku andainya kau pergi
Menangislah
Jiwaku andainya kehilangan dirimu
Kutanamkan impian
Kulebarkan harapan
Moga kita hidup bahagia


from : kamu....

..........................................................................................................................................................................




note : ada kamu d hati...
mood : berharap...

halluw2....~~

hihihihi....salam...

apa khabaq??....baik2 aje noh??....

jum2...cik najibah ade berita gembira nak kongsi ngan reader2 semua nieh....

hah??..cerita ape??...

hehehe....ade lah...

hehehehe...cik najibah nak bgtau...

lappy cik najibah dah sehat sepenuhnya...

alhamdulillah...thanks ALLAH...

muaaccchhhhh3....4 my lappy...luving u sgt2....

pasnie...x mo majuk2 ag ngan cik najibah ye??...

cik najibah happy...muka pun asyik sengih je...

dh mcm kerang busyuk agak nya....

ape2 pon....tq kpd ALLAH...sbb bg peluang untuk aku gunakan lappy aku ag nieh....

dan tq buat abg 2 yg sudi format dan backup kan lappy aku...

dan...cik cik najibah dah bayor rm40 untuk lappy nieh tau??...

love u more2 la lappy....

.........................................................................................................................................................................

mood : excited terlebih...hik4...

January 16, 2011

mimpi~~

salam...

kali nie cik najibah nk kongsikan mimpi cik najibah...

hahaha...mimpi nie agak lucu gak...nape??...

sbb...sahabat lama cik najibah aka rashid..muncul lam mimpi...

yg x tahan 2...kehadiran kwn lama 2 bersama awek dia...

hahaha...mcm ne la tetiba dia leh muncul lam mimpi cik najibah ye??...

tapi mimpi 2 agak unik...sbb byk situasi dalam mimpi 2...

cik najibah pon dh x ingat situasi mcm ne lagi yg ade lam mimpi 2...



tapi bangkitnya dari mimpi tuh...cik najibah terus berikrar untuk capai cita2 cik najibah untuk study bersungguh2...

mimpi tuh jadi pendorong untuk cik najibah kuatkan keazaman untuk tanamkan cita2 selagi cik najibah mampu...

cik najibah bertekad d hati...tiada siapa pon yg boleh halang cik najibah untuk further study d mane2 o.sea....(angan2 tinggi lak),,,

well,tanpa angan2 mungkin tidak tercapai...so...bina lah angan2 utk mase depan...

tapi jangan lak hanya reti bina angan2 tapi x tunaikan...jgn jadi mcm mat jenin yang hanya mampu berangan2...

kisah mat jenin yang suka berangan2 tuh sampaikan mat jenin sendiri mati sbb berangan masa panjat pokok...

hahahaha...tp x tau lak kisah mat jenin tuh betul atau dongeng...**

...........................................................................................................................................................................

tadi cik najibah hantar lappy ke kedai untuk d format...

mungkin malam t dh leh amik...

rindu kat lappy...rindu nak guna lappy...

my asus... hope lappy x wat hal ag pas nieh...

actually,. mmg cik najibah nak tunggu cuti raye cina luh baru nak suh bro baiki...

tapi...keje banyak yg nak kena settlekan before cuti raya cina tuh...

so...nak x nak...kena la hantar utk format kat kedai...

nak suh kawan pon segan...maklum lah...cik najibah x nak susahkan kawan2...

x pelah...walau kena kuarkan duit sikit untuk format lappy tuh...

hope malam nie org 2 akn col suh ambik lappy kat kedai tuh...

nti boleh d gunakan untuk buat assgment....

...........................................................................................................................................................................

ok lah...mase dah semakin pantas bergerak...

chow dulu ye??...

take care...salam.........

:)


January 14, 2011

JGN MENCARI YG TERLALU SEMPURNA.. by MutiAra KasiHmu on Sunday, October 31, 2010 at 1:48pm

salam...so, how r u today??...

ok...kali nie cik najibah nak kongsikan kata2 yg menarik untuk kalian semua...

bace lah...dan ambik iktibar ye??...

kata2 nie d ambik dari nota hamba allah yang menggelarkan dirinya sbg...mutiara kasihmu d fb...


..........................................................................................................................................................................

Jika kamu memancing ikan....Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu....Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja....Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.


Begitulah juga .........


Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu. ...


Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu. ...Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....


Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa....Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.


Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat.Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..Terlalu ingin mengejar kelazatan.Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.


Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU. ..MENGASIHIMU. ..Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.


Terlalu mengejar kesempurnaan.Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain... Kamu juga yang akan MENYESAL.....

...............................................................................................................................................................................

welll...kata2 itu tadi juga mungkin sesuai untuk cik najibah...

yang terlalu mencari yang sempurna...

padahal...masih ade sesorang yang sanggup menerima cik najibah ape adanya cik najibah...

urrrmmm...cik najibah pon x tau ape yg cik najibah inginkan...

cik najibah akui...dia x hensem...tapi dia baik...

dia selalu ade bile cik najibah inginkan seseorang bile cik najibah bersedih...

cume...cik najibah x tau...nape cik najibah x boleh terima dia??...

padahal...dia sangat baik...................................................

January 12, 2011

tolong sebar kan...meremang bulu tengkung tgk gmbr nieh~~

January 11, 2011

kenape nie??

salam semua..

well..today dan kali nie cik najibah nak berkongsi rase sedih dan kecewa nie ngan kamu semua...

cik najibah x tau nape yang cik najibah telah lakukan...

cik najibah sedih...sedih dan kecewa bila kuiz td...cik najibah x dapat buat...

nape semua nie jadi??...

ape yang tengah menguasai fikiran cik najibah nie??...

cik najibah x tau la berapa markah kuiz 2 yang akan cik najibah dapat...

mungkin bawah pada 70...

cik najibah sedih...kecewa...

sob3...

mungkin sbb cik najibah hanya fokus kan ape yg di katakan masuk lam kuiz 2...

padahal yang lain yang masuk...ahhhh!!~~

tapi 2 salah cik najibah gak sbb x bace yang lain...

bukan nya salah encik 2...huk4...



.........................................................................................................................................................................

sebetulnya cik najibah benci situasi macam nie...

dan mmg betul lah ape yang mak kata...

cik najibah x mampu nak buat dua keje lam 1 mase...

cik najibah cube lupakan dia dan segalanya yang pernah berlaku antara kami...

tapi sampai sekarang cik najibah x mampu lupakan dia...

cik najibah selalu doakan moga2 cik najibah dapat lupakan dia dan moga2 dia dapat bahagia bersama insan lain yang menyayangi dia melebihi cik najibah menyayangi dia...

untuk pengetahuan kalian...cik najibah rela kehilangan ingatan tentang dia daripada cik najibah harus terus bersedih macam nie...

tolong la...bantu cik najibah...

lupakan kamu...kamu hanya mengundang 1000 kelukaan yang lalu...

cik najibah tau salah cik najibah sbb contact kamu balik...

tapi cik najibah merindui kamu....tapi cik najibah tau...kamu x merindui cik najibah pon sbb d hati kamu sudah ade dia...

cik najibah menangis kerana kamu....kerana kelakuan kamu...kerana janji2 kamu...kerana kepingan kan kasih sayang kamu...

cik najibah bertanya sendiri kenapa cik najibah x mampu miliki kamu untuk selamanya??...

cik najibah bertanya kenapa kamu tidak berusaha untuk mempertahankan ape yang pernah kita ada dulu??...

kenapa kamu lebih suka mencari yang lain daripada cik najibah??...

apakah cik najibah tidak pernah layak untuk kamu??...jikalau cik najibah tidak layak untuk kamu...mengapa dulu kamu memberi harapan dan janji kepada cik najibah??...

kenapa kamu biarkan cik najibah terkapai2 d sini??...cik najibah lemas...lemas kerana tidak mampu melupakan semua tentang kamu...



......................................................................................................................................................................

cik najibah akui bahawa masih ade sayang untuk kamu...

tapi sayang itu tidak bermakna kerana kamu sudah ade dia yang x mungkin kamu akan tinggalkan hanya kerana cik najibah...




*untuk kamu : jaga diri baik2 ye??...jadikan dia adalah insan yang terakhir yang akan kamu sayangi kerana dia amat menyayangi kamu...

trademark pemilik wilayah

"men are like shoes. some make you feel taller, some make you feel so small"

"semalam adalah kenangan, hari ini adalah kenyataan, esok adalah masa hadapan"

"selagi aku mampu menyayangimu...selagi itulah aku akan menangis keranamu"

"untuk mendapatkan yang terbaik, kita kena lepaskan ape yang kita gengam sekarang"

iklan sana sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nota kaki

nota kaki