KLIK - KLIK

August 06, 2012

menu : kek batik... asap!

Assalamualaikum wbt...

tengah buat ape?. hari nie dah 18 Ramadhan. rasa mcm kejap je mase. hehehe. so, setakat nie, ade tak apa - apa yang korang nak makan tapi tak dapat?.

sepanjang Ramadhan tahun nie sekali baru cik slipper p Bazar... ntah, rasa mcm takde mood. sbb... minggu 1st puasa kan cik slippe mencuba nasib menjadi peniaga kat Bazar Selayang Baru. ngan mak. yeah!. mungkin sbb cik slipper tahu keadaan bazar tu. so, nafsu nak ke bazar tu tak tinggi sangat. but... 2 - 3 hari lepas... cik slipper berjaya gak ke bazar Stadium KB.

okey, back to our question... ade tak apa - apa yang korang nak makan tapi tak dapat?. sebab kan cik slipper ade beli kek batik mase ke bazar tu. cik slipper teringin nak makan yang lebih sedap. mungkin dengan tangan cik slipper sendiri. so... dengan daya nya dan dengan semangat yang Allah kurniakan pada hari nie. cik slipper pegi beli barang yang d perlukan. dan, balik terus buat...

rasa tak sabaq nak makan, tapi... nie kan tengah puasa. so, tunggu waktu berbuka ye?. syok je dapat buat kek batik sendiri. leh try nasib kan. mana tau, nti kalo dh teringin sangat. tak yah beli... buat je sendiri lagi banyak leh makan dengan sekali adunan itu. tapi... yang tak syok nye... Canon EOS1100D cik slipper takde. kakak pinjam bawak p tempat dia study. kata nya ada majlis bukak puasa. nak abadikan kenangan dengan picture itu sbb nie sem last dia. so, cik slipper bagi la dia pinjam. tau sebab apa tak syok?. tak syok sbb cik slipper takleh nak snap kek batik itu dan tunjukkan dekat korang. ahhh!!!.. memang sangat tak syok. nak guna C510 pon... takleh nak transfer. memang sakit hati kan?. ah..

tapi takpe. cik google sentiasa ade untuk bantu cik slipper tunjukkan korang rupa kek batik itu. nak tengok?...

 yeah...inilah rupa kek batik dari cik google.TQ cik google.

dan resepi yang awesome sbb ia ringkas dan padat tapi berkesan kek batik itu... cik slipper aplikasikan dari blog cik epal... TQ cik epal atas resspi itu. 

dan... cik slipper sendiri tertanya - tanya macam mana rasa. adakah awesome seperti resepi nye?. insya Allah. sama - sama nanti kan mase berbuka nti... cik slipper tambah kacang tanah goreng dalam nie. nti, cik slipper akan masukkan resepi kek batik yang awesome jika kek batik itu menjadi. sama - sama nantikan.




*note : lama lagi nak maghrib.

1 comment:

nurcahaya kemaafan said...

salam...lawa la kek batik tu...nur pernah cuba buat kek batik...tapi kek tu agak tak lawa rupa nye...macam mana cik slipper buat kek tu ye???

trademark pemilik wilayah

"men are like shoes. some make you feel taller, some make you feel so small"

"semalam adalah kenangan, hari ini adalah kenyataan, esok adalah masa hadapan"

"selagi aku mampu menyayangimu...selagi itulah aku akan menangis keranamu"

"untuk mendapatkan yang terbaik, kita kena lepaskan ape yang kita gengam sekarang"

iklan sana sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nota kaki

nota kaki