KLIK - KLIK

April 26, 2011

dont judge the book by its cover!!~~

assalamualaikum wbt dan hye.

erm. aku xde la nak tulis panjang2 sal entry nie. cume nak korunk bace satu blog yang memburuk-burukkan pompuan kelantan. aku kadang2 x paham gak, nape susah sangat orang luar nak bersangka baik pada kami. aku nie asal, tumpah darah nye aku d sini. d Kelantan Darul Naim. negeri Cik Siti Wan Kembang. aku bangga jadi anak kelatan. do i care who u are that are come from another state?. bagi aku, d mana kita berada, adab tu kena d jaga. even we are berpuak2, we are not disturb u. prinsip aku senang je, kalo org x cari pasal, aku x cari pasal ngan org tu. tapi, sekali dah buat taik ngan aku, sampai bile2 pon aku akan ingat.

well. aku x tau la ape kena ngan budak nieh. (sila klik untuk bace entry dia). hahaha. aku x kan panggil dia sbg beliau. sbb beliau itu hanya untuk org terhormat. bukan untuk budak macam dia. even aku x kenal dia tu dari mana, aku memang rase macam nak tendang2 je budak tu. sedap2 je mulut nak berkata orang. aku x de la nak panas macam nie if dia tu x memburuk-burukkan semua pompuan d kelantan. kalo dia membenci invidually, nape perlu cakap sal satu negeri?. jangan nak pandai2 menilai sesuatu tanpa tahu kebenarannya. sbb itu same je seperti fitnah. kalo orang Islam, hukum fitnah adalah lebih buruk membunuh.

tapi, if org lain pon menilai kami anak gadis kelantan nie seperti penilaian dia. itu hak kamu, tapi jangan pernah nak memburuk2 kan kami. kerana asal usul kami, akan tetap kami pertahankan. cube fikir, x semestinya seorang yang buat jahat, satu negeri dia tu sperti itu. itu sikap individu, bukan nya sikap negeri. aku merasakan semua orang memandang rendah pada kami anak gadis kelantan. why?. setiap yang d lakukan akan d hitungkan oleh NYA d akhirat nanti, jadi, siapa kita untuk menilai begitu?. hanya ALLAH yang berhak menentukan dosa dan pahala sesorang. ingat lah, kalo seluruh orang d negeri itu sudah membenci, jadi, dengan semua orang dia kena mintak maaf. sbb sudah menyentuh sensitiviti kami anak gadis kelantan.

am i right??.





*note : simpan saja nilaian kamu d hati.

3 comments:

c!k buNtaL said...

mcm sial lah pmpuan tu .. klu aku dpt memg aku cili2 jew mulut tu dgn lada .. bangkai tul .. babi r gurl tu ..

najibah binti che awang said...

sangat x betul kan ape yg dia nilai kita?. mcm bagus sangat.

amirah syahida said...

chillax yerr :)

trademark pemilik wilayah

"men are like shoes. some make you feel taller, some make you feel so small"

"semalam adalah kenangan, hari ini adalah kenyataan, esok adalah masa hadapan"

"selagi aku mampu menyayangimu...selagi itulah aku akan menangis keranamu"

"untuk mendapatkan yang terbaik, kita kena lepaskan ape yang kita gengam sekarang"

iklan sana sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nota kaki

nota kaki